Geplaatst op

Voorjaarsgerechten deel 1

Nu het voorjaar is aangebroken is het leuk om passende gerechten te vinden/maken/eten. Zo’n gerecht moet lekker fris (lees meer zuur dan zoet) zijn, typische seizoen producten bevatten en begeleid worden door passende droge, lichte wijnen. Deze week heb ik een passend voorgerecht, volgende week een hoofdgerecht. Bij het volgende voorgerecht staat “zuur” centraal. Het is een ceviche van zeebaars. Bij een ceviche wordt de vis “gegaard” door zuren, in dit geval van voornamelijk limoen. In Spaanstalige landen noemen ze dat “leche de tigre”, tijgermelk. Hier is het recept.

Zeebaars ceviche

In dit recept zit ook zoete aardappel en die bepaalt ook de uiteindelijke wijnkeuze. We zoeken een wijn met veel zuren, maar ook een klein zoetje. Onderstaande Pinot Grigio voldoet aan die beschrijving.

Pinot Grigio

Krijg je al zin in zo’n heerlijke voorjaarswijn? Ga dan hier naar de link voor de Pinot Grigio. Deze wijn is ook onderdeel van de voorjaarsbox met 6 verschillende witte wijnen. Hier is daar de link voor .

Voorjaarsbox witte wijnen