In de serie “The making of ” heb ik deze keer een heerlijke stoof gemaakt op basis van vlees van kalfswang. Hieronder het overzicht van de ingrediĆ«nten.
Je hebt nodig: ca 1 kilo kalfswang, klein gesneden, 2 a 3 uien, knoflook, een bouquet garni (verschillende kruiden naar smaak zoals, laurierblad, rozemarijn, tijm etc die je aan elkaar bindt om later in Ć©Ć©n keer eruit te kunnen halen), paar kruidnagels, genoeg bruin bier, 2 stukken peperkoek ingesmeerd met grove mosterd en een lepel kersenjam.
Je bakt het vlees in porties in ruim roomboter rondom bruin en haalt het eruit.
Bak dan de uien met de knoflook in het bakvocht, blus af met het bier, voeg de kruiden en vlees toe en vul de pan verder met bier aan tot het alles goed onder staat. Leg de plakken koek met de mosterd naar beneden bovenop de voorbereide stoof.
Zet voor ca 1,5 uur in een gesloten pan in voorverwarmende oven van 170 graden.
Serveren met dikke frieten en een witlofsalade naar keuze. Drink er donker/Kriek bier of een mooie fruitige wijn, bijv. een jonge Lagrein of een vollere Magdalaner zoals de Antheos van Ansitz Waldgries.