Tijdens proeverijen bij mij – of bij mensen thuis vind ik het altijd leuk, als de witte wijn is geweest om voor iedereen individueel steak tartaar te maken. De één vindt pittiger lekker, de ander liever wat milder. Het recept dat ik daarvoor gebruik is van Ron Blaauw en dat geeft prima ruimte om te variëren in smaak. Beetje meer/minder tabasco en/of Worcester saus dan wel werken met milde of scherpe mosterd geeft de kans het gerecht een persoonlijke touch mee te geven. Ga voor een preview naar het volgende filmpje. Voor de alcoholische begeleiding schenk ik dan vaak een aantal Vernatsch wijnen om er naast te proberen. Deze passen perfect waarbij er keuze is tussen de lichtere (bij de milde variant) of de wat zwaardere (bij de pittige) waar een deel Lagrein is verwerkt. Die wijnen heten dan St. Magdalener. In de foto staan ze opgesteld van links naar rechts in zwaarte opgesteld. Ik heb er een doosje Vernatsch+ Mix van gemaakt en die is de komende 10 dagen zeer aantrekkelijk geprijsd.