Geplaatst op

Zeebaars Ceviche met Pinot Bianco

Uw Chefkok Thuis Wilco van den Baar heeft weer een lekker gerecht gemaakt. Klik hier voor de toelichting van het gerecht en ook waarom de Pinot Bianco er zo goed bij past. Klik hier voor de aanbieding van deze heerlijke wijn.

Zeebaars Ceviche met Pinot Bianco

Hier is het recept :

Ingrediënten voor 6 personen:

6 zeebaars filets van 80-100 gram per stuk, zonder vel en graten

“Leche el Tigre” (tijgermelk)

Rasp met de Microplain® geraspt en sap van 5 limoenen en 5 citroenen

1 kleine rode peper, bevroren en met de Microplain® geraspt,

½ stengel citroengras met de Microplain® geraspt,

50 gram geschilde gemberwortel met de Microplain® geraspt,

1 dl sushi azijn,

zout naar smaak,

olijfolie Extra Vergine 50 cc,

Voor de mango compote:

2 rijpe “gevlogen” mango’s, geschild en in blokjes gesneden,

1 rode peper,  bevroren en met de Microplain® geraspt,

1 dl mango coulis van Boiron.

Garnering:

Het gele hart van frisee sla, gewassen en geplukt.

Werkwijze:

  • Snijd de zeebaarsfilets in blokjes van 0,5 cm en doe deze in een kom.
  • Meng alles voor de tijgermelk in een kommetje en doe dit op de zeebaars, goed met elkaar mengen.
  • Laat dit mengsel 15-20 minuten staan, als je ziet dat het visvlees wit gaat uitslaan door het “garen” in het zuur dan is het klaar en mag de vis op een zeef om goed te laten uitlekken.
  • De zeebaars aanmaken met de olijfolie en eventueel wat grof zeezout naar smaak.
  • In een rode steker mooi op een bord presenteren.
  • De mango blokjes mengen met de peper en de coulis en dit bovenop de zeebaars serveren, de frisse salade daar weer bovenop.
  • Eet smakelijk.
Geplaatst op

Borrelplank uit Alto Adige

Alto Adige Borrelplank

Ik had een borrelplank opgemaakt met allerlei lekkere dingen en die even in het zonnetje& de sneeuw gezet voor de foto.

De sneeuw is weg, maar de zon is er weer en deze borrelplank met deze wijn is een aanrader voor eigenlijk elk weer ?

Op de plank zie je Sudtiroler speck en Schuttelbrot, dat op elke borrelplank in Alto Adige is terug te vinden.

Verder heb ik er dadelbrood en diverse kaasjes bijgelegd: Er ligt een St Paulin, een zacht koemelkkaasjes, blokjes Stolwijker belegen, een bierkaasjes van Chimay, en mijn favoriet die ik bijna altijd op een borrelplankje heb liggen, de Epoisses.

Allemaal goed verkrijgbaar. De Stolwijker en de Epoisses haal ik hier op de markt, de andere kaasjes komen bij de Makro vandaan.

Maar elke beetje kaaszaak heeft dit soort kaasjes. Op de Epoisses na, zijn het zachte koemelk kazen die licht romig zijn en niet al te sterk.  

Het Schuttelbrot en het speck heb ik zelf in voorraad en kan via mij verkregen worden.

De ideale wijn combinatie is met de  St Magdalener uit natuurlijk Alto Adige. Sappig fruitig, niet te slap en ook niet te sterk.

Een heerlijk doordrink wijn die alleen in Alto Adige wordt gemaakt . Het is een combinatie van 2 lokale druiven:

Ca 90% is Vernatsch en ca 10% Lagrein. Het fruitige komt vooral van de Vernastch  en de power van Lagrein. Tezamen een wijn die perfect in de lente past. Proost en borrel smakelijk!

Klik hier voor de aanbieding van de wijn:

Geplaatst op

Winterse Stamppot met Vernatsch

We beleven een prachtige winterweek. Vorst, zon en winterpret op slee of schaats. Daar hoort natuurlijk een Hollandse pot bij. Bij de supermarkt die op de kleintjes past hebben ze diverse varianten. Dit keer gekozen voor een variant met zoete aardappel, rode uien en sperziebonen. Zie foto’s voor het pakket en het recept. Deze stamppot laat zich prima combineren met een niet te oude, licht gekoelde en fruitige wijn. De Vernatsch uit Alto Adige past hier heerlijk bij. Rood fruit in neus en smaak, niet te zwaar en een lekkere afdronk. Kijk hier voor de aanbieding van deze lokale kanjer.

Geplaatst op

Valentijn 2021

Dit jaar, zeker dit jaar, wil je een leuke Valentijnsdag vieren met je partner, geliefde of secret lover. Rejoice Wijn heeft 2 pakketten gemaakt om dit op een leuke manier te ondersteunen.

Pakket 1 is onze Rosé bubbel met 6 heerlijke oesters, klik hier voor meer info.

Pakket 2 is onze Rosenmuskateller met een pump van pure chocolade, klik hier voor meer info.

Beiden zijn perfecte combinaties die je een leuke avond gaan bezorgen!

Geplaatst op

Wijn en Spijs: Brasato met Lagrein (met recept)

Naar aanleiding van vorige wijn en spijs blogs heb ik meerdere verzoeken gekregen om ook recepten bij te voegen. Hieronder een klassieker van mezelf.

Brasato al vino Lagrein

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 1 stuk rundvlees of wild van ca. 1 kg
  • 1 teen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderie
  • 1 ui
  • rozemarijn
  • peperkorrels
  • enkele kruidnagels
  • ½ l rode Lagrein (of zoveel nodig zodat het vlees zowel in de marinade als in de bereiding onder staat)
  • 50 gr boter
  • 50 g spekblokjes
  • bloem

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout.
Hak de groenten fijn en doe alle ingrediënten, behalve de boter en de spekblokjes, in een schaal en giet er de rode wijn over.
Dek de schaal af en laat het vlees minstens 12 uur marineren in de koelkast.

Smelt de boter met de spekblokjes in een braadpan.
Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, dep het droog en rol het door de bloem.
Bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin.
Voeg de marinade toe en breng aan de kook.
Laat het vlees op een laag pitje tenminste 3-4 uur heel zachtjes stoven.

Neem het vlees uit het stoofvocht en houd het warm.
Neem de kruiden en groenten uit het stoofvocht. Voeg de groenten later weer toe als de saus op dikte is of pureer ze door een groentemolen en doe ze terug in het stoofvocht.
Breng het stoofvocht aan de kook en laat indien nodig koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Snij het vlees in plakjes, rangschik ze op een schaal en giet de wijnsaus over de plakjes vlees.

Lekker met polenta, aardappelpuree of rijst en winterse groenten

Buon appetito.

Hier de aanbieding van de Lagrein

Geplaatst op

Wijn spijs deel 2: Black Friday met Black Truffel

In deze Black Friday periode heeft Wilco van den Baar, chef-kok thuis een heerlijke risotto met “black” truffel bij een Pinot Bianco Riserva gemaakt. Een heerlijke combinatie. Heb je geen truffel of is dat niet jouw ding, dan zijn portobello gerechten ook heerlijk hierbij. Klik hier voor de uitleg van Wilco en tips voor andere gerechten bij deze wijn.

Wil je naar de Black Friday aanbieding, klik dan hier

Truffel risotto met Pinot Bianco Riserva