Geplaatst op

Côte de Boeuf op “the Bastard”

Terug gekomen van de vroegste vakantie sinds jaren wilden we lekker afsluiten voordat het werk weer ging beginnen. Mooi weer, dus de Kamado van z’n hoes ontdaan en een mooi stuk vlees bij de slager gehaald

Côte de Boeuf, ready for use

De Kamado naar 120 graden brengen,

Het vlees er opleggen en naar een kerntemperatuur van 42 graden brengen. Bij 30-35 graden even omdraaien. Ik doe er geen kruiden of rub op, maar dat is persoonlijk. Als het klaar is dan doe ik er pas grof (zee) zout op. Als de temperatuur bereikt is dan in alu folie wikkelen en apart leggen. De Kamado naar 225 graden opstoken. Dan 2 a 3 minuten per zijde grillen,

Vervolgens nog 10 minuten in alu folie laten rusten en dan aansnijden.

Wat er lekker bij past zijn bijvoorbeeld gegrilde groenten: In een alubakje doe je dan stukjes aubergine, courgette, paprika, mais en uien met een beetje balsamico azijn erover. De laatste paar minuten nog wat feta erover kruimelen. Heerlijk! Meer heb je wat mij betreft niet nodig. Ik drink er natuurlijk een Lagrein bij. Stevig, ronde rode wijn die heerlijk combineert met rood vlees (van de BBQ).

Hier de link naar mooie Lagrein wijnen.