Mijn laatste suggestie voor een feestmaal voor deze Kerstdagen, de kok kan aan het werk! Drie gangen menu en uitbreidingsoptie naar 5 gangen met veel variatie en intensief keuken werk. Voorgerecht is een mooi visgerecht: Snoekbaars in zoutkorst gebakken. Hier het recept . We drinken er een Chardonnay bij, een lichte variant, want we zitten pas aan het begin van het menu en de vis is niet super vet.
Voor het hoofdgerecht pakken we pas echt uit. We gaan hazenrug op het karkas bakken. dat is geen sinecure!
We drinken er een volle Lagrein Riserva bij, die past perfect bij dit wild.
Voor het nagerecht heb ik een link naar meerdere opties. Ik ben fan van Pavlova, dus die ga ik maken en ik drink er een Recioto bij uit Veneto
Voor het tussengerecht heb ik een vegetarisch gericht uitgezocht, een zgn Dahl, een gerecht uit de Indische keuken gebaseerd op linzen. Hier het recept
Hier drink ik een mooie Magdalener bij, Antheos van Ansitz Waldgries, gemaakt van 95% Vernatsch en 5% Lagrein.
Als nagerecht vóór het zoete dessert gaan we wat lekkere kazen bij de Gewurztraminer serveren. Koop daarvoor Munster, Gorgonzola, St Nectaire en Petit Doruvael.
Hier de wijnen voor het 3 gangen-menu en de 5 gangen variant nog een keer op een rij: