Geplaatst op

Risotto met Gorgonzola en Lagrein

Ik heb onlangs een heerlijk Italiaans gerecht gemaakt, niet typisch Alto Adige, maar met een heerlijke Lagrein super smakelijk én makkelijk te maken.

Bereidingswijze:

Maak ca. 1 liter groentebouillon

Snipper 1 sjalotje en bak kort aan in een ruime (braad)pan en doe een pak risotto van ca 400 gram erbij. Laat de rijst glimmen en blus dan af met een groot glas Lagrein. Vul dan steeds de pan aan met een soeplepel groentebouillon als de rijst steeds meer vocht gaat opnemen en roer steeds door. Doe dit ca 20-25 min totdat de rijst volledig is verzadigd.

Roer er dan een stuk van ca 100 gr Gorgonzola door en ca 25-40 gram gewone ( belegen) geraspte kaas. Als de kaas is gesmolten nog wat zwarte peper erover heen en het gerecht is klaar. Glas Lagrein erbij en je hebt een simpel, maar heel smakelijk gerecht. Eet smakelijk !

Zie voor de aanbieding van de Lagrein: link