Ik had een borrelplank opgemaakt met allerlei lekkere dingen en die even in het zonnetje& de sneeuw gezet voor de foto.
De sneeuw is weg, maar de zon is er weer en deze borrelplank met deze wijn is een aanrader voor eigenlijk elk weer ?
Op de plank zie je Sudtiroler speck en Schuttelbrot, dat op elke borrelplank in Alto Adige is terug te vinden.
Verder heb ik er dadelbrood en diverse kaasjes bijgelegd: Er ligt een St Paulin, een zacht koemelkkaasjes, blokjes Stolwijker belegen, een bierkaasjes van Chimay, en mijn favoriet die ik bijna altijd op een borrelplankje heb liggen, de Epoisses.
Allemaal goed verkrijgbaar. De Stolwijker en de Epoisses haal ik hier op de markt, de andere kaasjes komen bij de Makro vandaan.
Maar elke beetje kaaszaak heeft dit soort kaasjes. Op de Epoisses na, zijn het zachte koemelk kazen die licht romig zijn en niet al te sterk.
Het Schuttelbrot en het speck heb ik zelf in voorraad en kan via mij verkregen worden.
De ideale wijn combinatie is met de St Magdalener uit natuurlijk Alto Adige. Sappig fruitig, niet te slap en ook niet te sterk.
Een heerlijk doordrink wijn die alleen in Alto Adige wordt gemaakt . Het is een combinatie van 2 lokale druiven:
Ca 90% is Vernatsch en ca 10% Lagrein. Het fruitige komt vooral van de Vernastch en de power van Lagrein. Tezamen een wijn die perfect in de lente past. Proost en borrel smakelijk!
Klik hier voor de aanbieding van de wijn: