Naar aanleiding van vorige wijn en spijs blogs heb ik meerdere verzoeken gekregen om ook recepten bij te voegen. Hieronder een klassieker van mezelf.
Brasato al vino Lagrein
Ingrediƫnten
(voor 4 personen)
- 1 stuk rundvlees of wild van ca. 1 kg
- 1 teen knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderie
- 1 ui
- rozemarijn
- peperkorrels
- enkele kruidnagels
- Ā½ l rode Lagrein (of zoveel nodig zodat het vlees zowel in de marinade als in de bereiding onder staat)
- 50 gr boter
- 50 g spekblokjes
- bloem
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met zout.
Hak de groenten fijn en doe alle ingrediƫnten, behalve de boter en de spekblokjes, in een schaal en giet er de rode wijn over.
Dek de schaal af en laat het vlees minstens 12 uur marineren in de koelkast.
Smelt de boter met de spekblokjes in een braadpan.
Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, dep het droog en rol het door de bloem.
Bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin.
Voeg de marinade toe en breng aan de kook.
Laat het vlees op een laag pitje tenminste 3-4 uur heel zachtjes stoven.
Neem het vlees uit het stoofvocht en houd het warm.
Neem de kruiden en groenten uit het stoofvocht. Voeg de groenten later weer toe als de saus op dikte is of pureer ze door een groentemolen en doe ze terug in het stoofvocht.
Breng het stoofvocht aan de kook en laat indien nodig koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Snij het vlees in plakjes, rangschik ze op een schaal en giet de wijnsaus over de plakjes vlees.
Lekker metĀ polenta, aardappelpuree of rijst en winterse groenten
Buon appetito.
Hier de aanbieding van de Lagrein